Geschiedenis

De voorloper van SNELCORE, Texplast, hield zich bezig met het thermovormen van ‘base cups’ van 1,5 en 2 liter PET flessen. Deze ‘base cups’ werden onder op de PET flessen gelijmd, om er na gebruik weer vanaf gesneden te worden zodat de heldere flessen gerecycled konden worden. Vroeg in de jaren 90 verdwenen de ‘base cups’ langzaam maar zeker en de productie werd uiteindelijk gestopt.

Het bestaande thermovorm-machinepark en de beschikbaarheid van grote volumes van gerecycled bont materiaal (gebruikt PE), dwongen Texplast te zoeken naar een andere oplossing of toepassing van de eindproducten. In samenwerking met een distributeur van gereedschappen, accessoires en materialen voor de land- en tuinbouwsector zijn toen de eerste PET transport trays en trays met bodemdrainage ontwikkeld.
Dit product werd ondergebracht in een nieuwe entiteit, die later SNELCORE zou heten.

In 2007 is, vanwege groei en ruimtegebrek, SNELTRAY opgericht. Het thermovorm-machinepark is verplaatst naar Huissen, niet ver van de standplaats van SNELCORE.

Sinds 2009 beschikt SNELTRAY over een nieuwe thermovorm machine voor de productie van nieuwe trays, kleinere series en kortere levertijden.

In 2013 is er opnieuw een thermovorm lijn geplaatst om ook grotere volumes in een geoptimaliseerd proces te kunnen leveren. Dit stelt ons in staat om trays te produceren die voldoen aan de eisen en specifieke behoefte van onze klanten, ook tijdens het hoogseizoen.